Via Media Dubai – Creative Part of Echo Festival

ECHO Dubai, koji se održava od 14. do 16. prosinca u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija s budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudit će i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio – video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzima i festival zvuka, koji kombinira vodeće glazbene talente, s audio-vizualnom tehnologijom.

.

.

Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, sasvim zasluženo je dio zajednice kreativnih inovatora, koji će se okupiti u Dubai Design District-u. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić predstavlja kroz dvije discipline: dRUMELODY – autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

«Izuzetna mi je čast što sam jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču» – izjavio je Tuzlić.

.

.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.

 

Više informacija na: http://echodubai.com

PODIJELI ČLANAK
Facebook
Facebook
Follow by Email
INSTAGRAM
Google+
http://www.bibermint.com/via-media-dubai-creative-part-of-echo-festival/
RSS

M. M.