Tema Met Gale 2018. biti će do sad najkontroverznija

by / 09/08/2017 Moda, Vijesti No Comments

Metropoliten muzej umjetnosti je dobro poznat po svojim kontraverznim temama koje se pojavljuju dugi niz godina, a slijedeća tema koju ćemo moći vidjeti naredne godine je možda do sada i najkontroverznija. 

Prema mnogobrojnim izvorima, “Fashion and Religion” (“Moda i Religija” će biti tema Met Gala večeri u 2018. godini, međutim, službena potvrda ove vijesti još uvijek nije stigla. Kako do slijedeće Met Gala večeri ima još dosta vremena, planiranje izložbe je i dalje na početku, tako da možemo očekivati svašta.

.

.

Religiozni motivi ne predstavljaju ništa novo u modnoj industriji. Renomirani dizajneri poput John Galliana, Riccardo Tiscija i Jean Paul Gaultiera su već uključivali religiozne simbole u neke od njihovih prethodnih kolekcija. John Gallianova couture kolekcija iz 2007. godine – “The Virgins with the Serpents” je bila potpuno na temu religije. Dolce & Gabbana modna kuća je također bila inspirirana religijom i to nekoliko puta. Riccardo Tisci je poznat po svojoj opsesiji prema ikonama, dok je Christopher Kane uspio pomiješati punk stil s religioznim motivima u njegovoj proljetnoj 2017 kolekciji.

.

.

Met Gala 2018 je kao i svake godine rezervirana za prvi ponedjeljak u svibnju, a tog 7. svibnja 2018. možemo očekivati sigurno svašta na crvenom tepihu.

M. M.