Što je obilježilo sinošnju dodjelu Golden Globe nagrada

Sinoćnja dodjela Zlatnog globusa bila je u znaku zvijezda koje su nosile crnu boju kao znak osviještenosti zbog nedavnih otkrića o seksualnom zlostavljanju, koja su potresla filmsku industriju u Hollywoodu. Bila je to prva važnija dodjela nagrada nakon skandala koji su šokirali javnost.


Jedan od najsnažnijih govora večeri bio je onaj Oprah Winfrey koja je podržala slobodu medija i žene koje progovaraju o istini.  Govor je održala i Barbara Streisand koja je iskoristila priliku da napomene da je ona jedina žena koja je nagrađena za najbolju rediteljicu i to davne 1984. godine.

Na sinoćnoj dodjeli prestižne nagrade Zlatni globus dominirali su drama “Three Billboards” i hit serija “Big Little Lies”. Dodjelu su svakako obilježile žene koje su u znak protesta zbog seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji nosile crne haljine, dok su muškarci nosili značke kampanje “Time’s up”, posvećene žrtvama seksualnog uznemiravanja i iskorištavanja.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Saoirse Ronan za ulogu u filmu “Lady Bird”. Nicole Kidman je među prvima dobila nagradu za ulogu u seriji “Big Little Lies”  u kojoj je glumila ženu žrtvu nasilja u obitelji. Posvetila ju je svim glumicama, majkama i kćerkama naglasivši da je potrebno jačati moć žena. Rachel Brosnahan za ulogu u “The Marvelous Mrs. Maisel” osvojila nagradu za najbolju glumicu u TV seriji.

.

Ewan McGregor osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu, Aziz Ansari je za ulogu u “Master of None” proglašen najboljim TV glumcem u kategoriji mjuzikla ili komedije.

Elisabeth Moss je za ulogu u filmu “The Handmaid’s Tale” dobila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj TV seriji, dok je Sterling K. Brown za ulogu u “This Is Us” dobio nagradu za najboljeg glumca u dramskoj TV seriji.

“The Handmaid’s Tale” je proglašena najboljom TV serijom, “The Marvelous Mrs. Maisel” najboljom TV serijom u kategoriji komedije, a najbolji film je “Lady Bird”.

“Three Billboards Outside Ebbing” osvojio je nagradu za najbolji scenarij, a Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Guillerma del Tora za ostvarenje “The Shape of Water”. Serija “Big Little Lies” dobila je Zlatni globus za najbolju seriju ili TV film.

“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” osvojio je nagradu za najbolji dramski film. Frances McDormand proglašena je najboljom dramskom glumicom, a Gary Oldman najboljim dramskim glumcem.

Sam Rockwell proglašen je najboljim sporednim glumcem u filmu, Allison Janney je za ulogu u filmu “I, Tonya” proglašena najboljom sporednom glumicom u dramskom filmu, dok je Laura Dern za ulogu u seriji “Big Little Lies” nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu u seriji, kratkoj seriji ili TV filmu.

Dodjelom nagrada dominirala je crna boja, a brojne zvijezde koje nisu doživjele nikakav oblik seksualnog zlostavljanja su, u znak podrške onima koji jesu, također nosile crnu odjeću.
.
PODIJELI ČLANAK
Facebook
Facebook
Follow by Email
INSTAGRAM
Google+
http://www.bibermint.com/sto-je-obiljezilo-sinosnju-dodjelu-golden-globe-nagrada/
RSS

M. M.