Savršene Ferdinand knedle od sada na još jednoj Beogradskoj adresi

„Ja sam car i hoću knedle“ – ovu čuvenu rečenicu često je izgovarao austrijski car Ferdinand I svojim kuharima u bilo koje doba godine (čak i kada šljive nisu bile dostupne) a mogli bi je izreći i svi posjetitelji na ulazu u gastronomski raj u Beogradu poznat kao Ferdinand knedle.

Sasvim originalna ideja, neobično ljupko i dopadljivo mjesto i više nego ukusna selekcija pravih domaćih knedli, čekali su sve do sada posjetitelje na broju 58 ulice Gavrila Principa, nadomak Balkanske. No, od danas je Beograd bogatiji za još jednu lokaciju Ferdinand knedli koja nudi ove savršene delikatese, onu u ulici Cara Lazara 19. Savršeno mjesto gdje vas savršene knedle vraćaju u kuhinje mama i baka i otvaraju neke nove dimenzije okusa: obavezno se preporučuje degustirati u svim verzijama i raspoloženjima.

.

.

Iza ovih savršenih knedli koje su osvojile Beograd stoji ni manje ni više, nego jedna bankarica – Mostarka Lana Nedeljković. Kako sama tvrdi, u početku nije bila majstor za knedle no isprobavajući sve moguće recepte pronašla je idealan omjer i vrste brašna i krumpira te punjenja za knedle. U izadi se koriste tradicionalne namirnice a sami krumpiri se kuhaju s korom te se zatim od njih pravi pire i dodaje maslac. 

.

Od sutra druzenje i u Cara Lazara 😍 #ferdinandknedle

A post shared by Lana Nedeljkovic (@lanaaaan) on

A post shared by Lana Nedeljkovic (@lanaaaan) on

.

Svaka knedla ima 70 grama tjesta i 30 grama punjenja. Nutela, malina, kajsija su samo neki ukusi iz raznovrsne ponude.

.

.

Kada želite imati vrhunski proizvod, onda morate misliti na svaku sitnicu a u Ferdinand knedlama upravo to se i događaja. Proces nastanka ovih delicija bio je dugotrajan ali se isplatio. Danas su Ferdinand knedle nadaleko poznate i ne uživaju ih samo Beograđani već i svi hedonisti koji posjete Beograd. Mi se samo nadamo da ćemo ih uskoro jesti u svim zemljama regije ili barem da ćemo uskoro posjetiti Beograd i počastiti naše nepce nekom od 14 vrsta savršenih kuglica.

 

PODIJELI ČLANAK
Facebook
Facebook
Follow by Email
INSTAGRAM
Google+
http://www.bibermint.com/savrsene-ferdinand-knedle-od-sada-na-jos-jednoj-beogradskoj-adresi/
RSS

M. M.