Samsung i Amazon Prime Video su prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

Post By RelatedRelated Post

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd. i Amazon Prime Video su objavili da je cjelokupna Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+. To je novi otvoreni standard koji koristi dinamičke metapodatke kako bi postigao poboljšani kontrast i boje na proširenom području televizora.

Katalog Prime Video HDR10+ obuhvaća stotine sati sadržaja kao što su Prime Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs.Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick i The Man in the High Castle plus stotine licenciranih naslova. Prime Video je prvi provider streaming usluga koji korisnicima nudi HDR10+ sadržaj. HDR10+ dostupan je na čitavoj liniji Samsung 2017 UHD TV uređaja, uključujući premium QLED TV modele.

“Oduševljeni smo što korisnicima možemo objaviti HDR10+ sadržaj”, izjavio je Sang Yoon Kim, potpredsjednik Odjela za razvoj Smart TV poslovanja u kompaniji Samsung Electronics America. “Pokretanje je prva prilika da korisnici i industrija iskuse tehnologiju HDR10+ putem streaming usluge”.

Tehnologija HDR10+ na Prime Video uključuje dinamičke metapodatke koji omogućavaju da TV uređaji s visokim dinamičkim rasponom (HDR) prilagode nivo osvjetljenja  za svaku sekvencu ponaosob ili okvir. Primjenom individualiziranog mapiranja tonova za svaku sekvencu, HDR10+ pruža nevjerojatno iskustvo gledanja na Samsungovim zaslonima nove generacije.Kvaliteta slike nudi poboljšano vizuelno iskustvo sa detaljnijim ekspresijama, svjetlijim sjenama i preciznijim prikazima u boji koji ostaju vjerni originalnoj namjeri samog stvaraoca. Korištenjem preciznih vodiča „Bezier“ za tonsko mapiranje, Amazon je u mogućnosti da pruži optimalno iskustvo gledanja na različitim TV modelima.

“Posvećeni smo tome da ponudimo članovima Prime Video-a najbolji mogući doživljaj gledanja, a jako smo uzbuđeni zbog naših članova širom svijeta koji će biti u prilici da dožive naš sadržaj u HDR10+”, izjavio je Greg Hart, potpredsjednik Prime Video. “Iskustvo gledanja HDR10+ u kombinaciji s nagrađivanim sadržajem Prime Video-a uvodi novo razdoblje zabave za korisnike na tim uređajima”.

S pokretanjem HDR10+ na Prime Video zajedno s logotipom HDR10+ i certifikacijskim partnerstvom koje su ranije ove godine osnovali, Samsung, 20th Century Fox i Panasonic demonstriraju usvajanje i rast HDR10+, kao i sve veću predanost postizanju vrhunskog HDR iskustva.

PODIJELI ČLANAK
Facebook
Facebook
Follow by Email
INSTAGRAM
Google+
http://www.bibermint.com/samsung-i-amazon-prime-video-su-prvi-pokrenuli-sadrzaj-hdr10/
RSS

M. M.