Najjači Huawei modeli dosad – Mate 10 i Mate 10 Pro

Kineski Huawei jučer je u Münchenu predstavio novu generaciju svog flagship pametnog telefona Mate 10, koji bi se na tržištu trebao izravno suprotstaviti konkurentima kao što su iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 ili LG V30.

Predstavljeno je više verzija Matea 10, ali svima je zajedničko to da su dizajnirani po modernim uzusima koji diktiraju ultratanke bridove oko zaslona te minijaturno čelo i bradu. Svi osim najslabije varijante mogu se pohvaliti Huaweijevim procesorom Kirin 970. Riječ je o sistemskom čipu koji na sebi ima ugrađenu jedinicu za umjetnu inteligenciju, prvom takve vrste na svijetu.

.

.

Mate 10 je predstavljen u četiri različite verzije, ali za početak se skoncentrirajmo na dvije najvažnije – regularni Mate 10 i Mate 10 Pro. Oba su izrađena od 3D stakla u više slojeva, koje je na poleđini fino zaobljeno i briljantno leži u ruci.  Metalni obrub, tipično za Huawei, napravljen je u kombinaciji brušenog i poliranog aluminija. Mate 10 Pro dolazi u tamno sivoj, plavoj, smeđoj i ružičasto-zlatnoj boji, a Mate 10 u crnoj, šampanjsko zlatnoj, smeđoj i ružičasto zlatnoj boji.

,

.

Model Pro ima 6-inčni OLED zaslon nazvan FullView, što znači da ima danas vrlo moderni izduljeni omjer stranica 18:9. Mate 10 pak ima LCD zaslon dijagonale 5,9 inča, ali i klasični omjer stranica 16:9. Malo je neobično što model Pro ima Full HD razlučivost (2160 X 1080 piksela, što daje gustoću od 402 piskela po inču), a obični Mate 10 superiorniju Quad HD rezoluciju (2560 X 1440, 499 ppi). Iz Huaweija kažu da je razlog ušteda energije, no i to je zbunjujuće, jer je po svim pravilima OLED tehnologija puno štedljivija od LCD-a, pa bi bilo logično zaključiti da je oštriji zaslon trebao ići na Mate 10 Pro, onaj koji ima OLED panel.

Novi Huawei Mate 10 bit će dostupan krajem listopada u Meksiku, Španjolskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Huawei Mate 10 Pro bit će dostupan sredinom studenoga u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Poljskoj, Tajlandu i Ujedinjenom Kraljevstvu. Porsche Design Huawei Mate 10 također će biti dostupan počevši od sredine studenoga. U Hrvatskoj će Huawei Mate 10 Pro biti dostupan početkom prosinca.

PODIJELI ČLANAK
Facebook
Facebook
Follow by Email
INSTAGRAM
Google+
http://www.bibermint.com/najjaci-huawei-modeli-dosad-mate-10-i-mate-10-pro/
RSS

M. M.