Foto avantura: Jordan kao Mars na Zemlji

Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna, više od deset godina rade kao fotografi pod imenom Hiishii. Nekada poznati po fotografijama ekstremnih sportova, danas su sigurno najpoznatiji travel blogeri, no i pored činjenice da rade i kampanje za velike kompanije, uspijevaju  raditi i za svoju dušu, obilazeći najnevjerovatnije predjele po cijelom svijetu.

Posljednja destinacija na kojoj su Katarina i Uroš bili je Jordan, gdje su napravili fotografije koje podsjećaju na sve ono što znamo o izgledu planete Mars. Putovanje u Jordan je početak njihovog projekta ”Points Beyond”, kojim žele da istražuju specifične lokacije, kojim bi kroz njihovu kreativnu ideju i izvedbu prikazali mjesta koja mogu da nas asociraju na najudaljenije dijelove svemira, tamo gdje ljudska noga nije kročila.

.

 

Katarina i Uroš su u Jordanu proveli dva tjedna, putujući kroz cijelu zemlju automobilom. U pustinji Wadi Rum proveli su šest dana, istražujući najbolje lokacije za fotkanje s lokalnim beduinima. Mnoge od tih lokacija su one na kojima su snimani poznati filmovi kao što je ‘’Marsovac’’ ili ‘’Star Wars’’ filmovi.

.

.

Hiishii tim se može pohvaliti da su obišli planetu Zemlju, od Europe, preko egzotičnih predjela Azije, Tibeta, Nepala, Himalaja, Japana, Australije do Sjevernog pola, a fotografije s putovanja možete vidjeti na njihovim Instagram profilima.

.

 

@katarina_mandarina , @urosvisekruna , @hiishiiphoto

M. M.