Najpoznatiji njemački premium liker Jägermeister – dolazi u novom pakiranju

by / 18/06/2019 Gastro No Comments

Četvrti In Horeca  međunardoni sajam, održan 14.6 u Sarajevu donio je bogatu ponudu iz oblasti ugostiteljstva. Tokom dvodnevnog sajma, posjeticima je prezentirana inovativna i zanimljiva ponuda iz oblasti ugostiteljstva i ugostiteljske opreme.

G3 portfolio predstavljen posjetioteljim ove godine donio je nekoliko noviteta.  Vodeći premium njemački biljni liker, Jägermeister predstavio se u novom ruhu – ICE COOL Packu. Kompaktno pakiranje i nelomljiva ambalaža obradovat će ljubitelje ovog pića. Pored novog Jägermeister pakovanja, G3 SPIRITS je posjetiocima prezentirao još jednog člana Mast Jägermeister porodice – Gin Sul, craft gin koji dolazi iz jedne male njemačke destilerije, osnovane 2014 sa sjedištem u Alton distriktu. Osnivač destilarije Steven Garbe, istakao je da kao relativno mlada kompanija, GIN SUL je bio u potrazi za partnerom sa iskustvom, uspjehom i kvalitetom. “Sada imamo jedinstvenu, životnu priliku da učimo od najboljih” izjavio je Steven.

Pored premium alkoholnih pića, novitet portfolia kompanije G3 Spirits čini impresivan popis pjenušavih vina. Pop Up bar na ovogodišnjem sajmu posjetiteljima je ponudio da kušaju neka od najpoznatijih pjenušaca na svijetu, a neka od njih se po prvi put nalaze i na našem tržištu. 

.

.

Bottega Gold – Prosecco atraktivnog izgleda i bogatog okusa kao i Mionetto – Prosecco koji slovi za najprodavaniji proseco na svijetu zagolicali su nepca, a poored toga, posjetiteljima je bila pružena prilika da kušaju i Torley mađarsko pjenušavo vino, koje nam dolazi iz jedne od najstarijih mađarskih vinarija. Ljubitelji bezalkoholnog osvježenja mogli su uživati u novom okusu premium tonika Thomas Henry – Mangu ili se sa barmenima posavjetovati kako ga ukomponirati u ukusne koktele.

Bogat i zanimljiv program Confest In Horeca sajma ugostiteljstva i ugostiteljske opreme, pored bogate i raznovrsne ponude izlagača donio je niz edukativnih workshopova i prezetacija brendova čime je pokazao inovativnost, modernost i bogatstvo ponude naše zemlje kada je ova branša u pitanju.

M. M.