Ovo su novi Spark.me govornici!

by / 22/05/2019 Business, Lifestyle No Comments

Organizacijski tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Europi, koja je zakazana za 25. i 26. svibnja a koja se organizira pod generalnim sponzorstvom kompanije m:tel i to po prvi put u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime novih govornika konferencije Spark.me 2019. 

Sam Conniff Allendevišestruko nagrađivani poduzetnik koji je osnovao 10 uspješnih kompanija zasnovanih na principima društvenog preduzetništva. Svoju poduzetničku karijeru Allende je započeo sa samo 19 godina, od kada kontinuirano radi na razvoju kompanija koje osim težnje ka uspjehu i profitabilnosti nastoje biti ugodna mjesta za rad i pozitivno utiču na sredinu u kojoj posluju. Jedna od njih je Livity, „kreativna mreža mladih“ koja zapošljava mlade ljude i radi na temama koje se tiču mladih, a koja je nastala kao rezultat želje da se nađe alternativa tradicionalnom načinu poslovanja kreativnih agencija. Bitno je napomenuti da je Livity 2017. godine osvojila BIMA Grand Prix, najstariju i najprestižniju nagradu u digitalnoj industriji u Velikoj Britaniji. Tu je takođe i Don’t Panic, kreativna agencija prepoznata po radu na kampanjama koje za cilj imaju da pokrenu konverzaciju o značajnim temama koje pogađaju svijet, kao što je film rađen za humanitarnu organizaciju Save the Children koji prenosi priču o jednoj godini života djevojčice u Siriji čiji je život razoren ratom.

.

.

Alende se na svom putu često nalazio u ulozi mentora mladim preduzetnicima širom svijeta, dok danas radi kao konsultant u oblasti strategije sa gigantima kao što su Red Bull, Unilever i PlayStation, kao i vladama i profesionalnim udruženjima širom svijeta. Autor je bestselera pod imenom Be More Pirate: Or How To Take On The World and Win“ u kojoj, kroz istinite priče o strategijama i uspjesima morskih pirata, nastoji da prenese bitne lekcije o liderstvu, društvenim inovacijama i pokretanju promjena.

Lars Silberbauer je potpredsjednik Viacom Digital Studios, odjeljenja Viacoma koje je zaduženo za kreiranje i distribuciju digitalnog sadržaja nekih od globalnih lidera u industriji zabave, kao što su MTV, Nickelodeon i Comedy Central.

Silberbauer je prethodno radio kao direktor društenih mreža i video sadržaja za globalno tržište u korporaciji LEGO, gdje je bio zadužen za kreiranje originalne strategije nastupa kompanije na društvenim mrežama. U trenutku kada se Silberbauer pridružio kompaniji, LEGO nije imao čak ni službenu Facebook stranicu, dok je 2015. godine renominari svjetski časopis AdWeek proglasio LEGO kao najbolje plasiran brend na društvenim mrežama i YouTube platformi u kategoriji proizvođača igračaka. Tokom rada u kompaniji LEGO, Silberbauer je vodio timove u Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj, Kini i Singaporu.

.

.

Silberbauer je proglašen za jednog od 25 najinovativnijih i najuticajnijih marketing profesionalaca u Europi od strane  Holmes Report, jednog od vodećih profesionalnih izvora informacija iz oblasti upravljanja odnosima sa javnošću. U slobodno vrijeme se pojavljuje u poziciji savjetnika startup-ovima. Silberbauer je takođe član Odbora direktora #iamtheCODE, organizacije koja za cilj ima da osnaži i pomogne ženama iz socijalno ugroženih porodica iz Afrike i Azije da postanu digitalni lideri.

Julius Dein jedan od najpopularnijih mađioničara na svijetu koji je za samo tri godine uspio izgraditi online publiku od preko 20 milijuna pratitelja.

Mađioničarski trikovi koje izvodi uz veliku dozu humora i otkrivajući nove svjetske destinacije, su Deina učinili pravom internet senzacijom. Tragajući za dobrim pričama i novom publikom, Dein je posjetio više od 20 zemalja i radio sa nekim od najvećih zvijezda svijeta kao što su Drake, Post Malone i Shawn Mendez i mnogi drugi. Na Spark.me konferenciji pričat će o tome na koji način je uspio probuditi interesovanje za mađioničarske trikove među toliko širokom publikom, kao i na koji način su mu društvene mreže i digitalni marketing pomogli u tome.

.

.

Karte za konferenciju Spark.me 2019 se mogu kupiti na službenoj web stranici konferencije – www.spark.me, po cijeni od 300€. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (25-26. 05.), startap takmičenju (25-26. 05.), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u tijeku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (25. 05.). Cijena karte ne uključuje troškove prijevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Europi, koja je zakazana za 25. i 26. svibnja, se organizira u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizira konferenciju jednom godišnje. Spark.me nudi priliku sudionicima da o aktualnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 580 sudionika konferencije iz 28 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Za više informacija o Spark.me 2019 posjetite služben st konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranicu www.facebook.com/sparkdotme, Twitter nalog www.twitter.com/sparkdotme i Instagram nalog www.instagram.com/sparkdotme/.

M. Z.M.