Novi govornici Spark.me konferencije su Brook Sawards i Brian Fanzo

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, i koja se po prvi put organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime novog govornika konferencijeSpark.me 2019 – Brooke Saward. Savardova je osnivačica i urednica jednog od najpopularnijih blogova o putovanjima na svijetu World of Wonderlust, uz pomoć kojeg je izgradila publiku koja na online kanalima broji preko 1,2 miliona.

Savardova je svoj blog o putovanjima započela 2012. godine kada je odlučila da kupi kartu u jednom pravcu za Europu i posveti se ostvarenju svog sna – da obiđe sve dijelove svijeta. Danas je World of Wonderlust jedan od najpopularnijih blogova o putovanjima, poznat po korisnim savjetima o putovanjima, inspirativnim fotografijama i pričama o manje poznatim destinacijama. Savardova je takođe autor knjige World of Wonderlust koja predstavlja kolaž onog najboljeg što njen blog može da ponudi.

.

.

Kao neko tko je provedeo poslednjih sedam godina putujući sam, i tko je pri tome obišao preko 80 zemalja svijeta, njene avanture su objavljivane u poznatim svjetskim časopisima kao što su Elle, Cosmopolitan, Luxury World Traveler i mnogi drugi. Savardova posebno voli da piše o, još uvijek, neotkrivenim zemljama čija ekonomija ovisi od turizma nadajući se da će tako moći da pruži svoj doprinos. Privlače je luksuzna putovanja, avanturizam i eko turizam. Nakon nekoliko godina putovanja, Savardova je odlučila da iskoristi zanimljive biznis ideje na koje je naišla na svojim putovanjima, što ju je navelo da pokrene tri upješna lokalna biznisa u svojoj zemlji porijekla – Australiji.

.

.

Brian Fanzo je osnivač kompanije iSocialFanz, u okviru koje je radi na razvoju i implementaciji inovativnih digitalnih strategija za kompanije kao što su Dell, EMC, Adobe, IBM, UFC, Applebees i SAP.

Fanzo je započeo svoju karijeru u oblasti sajber sigurnosti za Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država, da bi zatim postao zadužen za prodaju i promociju digitalnih rješenja u brzorastućem tehnološkom startapu. Danas je on prepoznat kao stručnjak za digitalni marketing i međunarodni govornik, koji kroz svoj rad nastoji da inspiriše i nauči biznise kako da se izdvoje iz mase i povežu sa klijentima svih generacija uz pomoć digitalnih kanala. Uz pomoć svoje „misli kao fan“ (#ThinkLikeAFan) filozofije i društvenih mreža baziranih na video sadržaju – Periscope, Snapchat i Facebook Live – Fanzo je pomogao nekim od najvećih kompanija svijeta da ispričaju svoje priče na ličan i upečatljiv način. Fanzo je kao govornik učestvovao na nekim od najvećih svjetskih konferencija, kao što su SXSW, Social Media Marketing World, Consumer Electronics Show, i Mobile World Congress. Fanzo je voditelj dva tehnološka i biznis podkastaFOMOFanz i SMACtalk.

.

.

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena sedam ovogodišnja govornika – u pitanju su Andrew Keen (autor bestselera „Kult amatera – kako Internet ubija kulturu“ i jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih komenatora digitalne revolucije na svijetu), Anab Jain (TED govornica, dizajnerka, filmska producentica, i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti), Peter Shankman (autor pet bussines bestselera, ekspert u oblasti iskustva kupaca i serijski poduzetnik; dnevne novine „The New York Times” su ga opisale kao „rok zvijezdu koja zna apsolutno sve o društvenim medijima”), Brooke Saward (osnivačica i urednica jednog od najpopularnijih blogova o putovanjima na svijetu – World of Wonderlust, uz pomoć kojeg je izgradila publiku koja na online kanalima broji preko 1,2 miliona), Jeremiah Owyang (suosnivač Kaleido Insights i svjetski autoritet za razvoj programa koji pospješuju inovativnost korporacija), Tom Goodwin (potpredsjednik i direktor inovacija u Zenith Media, jednoj od najvećih advertajzing agencija na svijetu) i Cate Murden (osnivačica PUSH, konsultantske kuće čija praksa je utemeljena na istraživanju ljudskog ponašanja). U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika.

 

 

 

G. P.