Uskoro počinje 42 NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na tri lokacije

by / 09/04/2019 Izdvojeno, Moda, Vijesti No Comments

Predstojeći 42 NIVEA BH Fashion Week predstavlja jedan od najvećih modnih događaja u regionu, koji će se održati na tri različite lokacije u periodu od 14.04. do 17.04.2019 godine. Na četverodnevnom druženju javnosti će se predstaviti mnoga imena domaće i inozemne modne scene, prezentirat će svoje kolekcije i ono što je aktuelno za nadolazeću modnu sezonu.

Zaštitno lice za predstojeći NIVEA BH Fashion Week Sarajevo je uspješni model Azra Patković iz Travnika, koja je za kratko vrijeme osvojila modne piste u Milanu. Za estetsku pripremu zadužen je Kosta Miljković, dok fotografiju potpisuje renomirani modni fotograf Aleksandar Arsenović u saradnji s magazinom „Ljepota&Zdravlje“ i modnom agencijom Abc Models Mgmt International. 

Svečano otvorenje 42 NIVEA BH Fashion Week Sarajevo počinje u muzeju savremene umjetnosti Ars Aevi na dan 14.04. u 20:00h, kada će se novom kolekcijom predstaviti renomirani modni dizajner Marko Feher.

Olimpijski hotel Holiday, domaćin je modnih revija koje će se održati na dane 15.04. I 16.04.2019 godine s početkom u 20:00h te predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope.

U kombinaciji sa dinamičnim eksterijerom i inovativno dizajniranim interijerom Alta Shopping Centar nudi sasvim novo iskustvo kupovine uz bogatu ponudu raznovrsnih modnih brendova, trgovina, restorana, kafea i drugih zanimljivih sadržaja te je zbog svega navedenog upravo SC Alta odabran da bude domaćin završne večeri modne revije pod nazivom ALTA FASHION NIGHT na dan 17.04. s početkom u 19:00h.

Ovaj modni događaj će zasigurno nadahnuti mnoge i probuditi ideje za nove modne kombinacije koje će obogatiti bosanskohercegovačke ulice.

 

M. Z.M.