dRUMELODY na Tallinn Music Week

Festival glazbene urbane kulture i konferencija Tallinn Music Week (TMW) od 25. do 31. ožujka, preplaviti će glazbenim i kreativnim sadržajima glavni grad Estonije. Osim glazbenog festivala, dnevnih koncerata koji donose glazbu u skrivenije kutke grada, ima seriju javnih rasprava “Govor stvara prostor” u kojem se ideje i kreativnost mogu udružiti i stvoriti nova djela.

Teme variraju od uloge televizijskih kanala u prikazivanju glazbene kulture do pojava „izostanka kulture“  skandalima u industriji zabave.  Konferencija TMW se fokusira na uticaj kretivnosti i umjetnosti na ekonomiju, a poseban naglasak se stavlja na ulogu umjetnosti u urbanom i regionalnom razvoju, kao i na ulogu umjetnika da izazivaju i prosvetljavaju, ne samo odražavajući estetski standard u društvu, već i dajući prozor u kontekst vremena i društvenih tokova.

.

.

dRUMELODY svoj nastup na Tallinn Music Week-u ima u subotu 30. svibnja, a mediji u Estoniji su prenijeli da sa futurističnim konceptom dRUMELODY počinje nove era elektronske muzike. “Drago mi je da su me organizaotri TMF svrstali u futurističnu grupu svjetskih kreativaca među 170 umjetnika iz 28 zemalja. Sjajno je kako je muzički festival dobio podršku od Evropske unije da predstavi Tallinn i Estoniju kao atraktivnu turističku destinaciju kulture. Nadam se da i Sarajevo zaslužuje pozicioniranje destinacije kao kreativnog nukleusa. Izjavio je Berin Tuzlić, autor dRUMELODY.

.

.

Dok prikazuje najrazličitije zvukove i žanrove iz cijelog svijeta, TMW-a je ponudio istinski fokusirano i user-friendly festivalsko iskustvo. Na festivalu sudjeluje 72 umjetnika iz Estonije, a slijede ih 15 iz Rusije, 13 iz Finske, 8 iz Velike Britanije, 7 iz Kanade i 5 iz Bjelorusije i Švedske i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Program tijekom tri noći će se održati na 21-noj pozornici i 10 lokacija, nedaleko od kreativnog centra Telliskivi, Estonske akademije umjetnosti i luke Noblessner. Pored konferencijskog dijela u trodnevnom muzičkom programu ponuđen je multi-žanrovski mix od edgiest zvukova do popa, od plesnih ritmova do metala i od folka do suvremene klasike.

M. M.