Naked Reloaded iz Urban Decaya – idealna za cijeli dan

by / 04/03/2019 Ljepota, Preporuke No Comments

Urban Decay je lansirao paletu Reloaded – i obećava da će postati ikona. U njoj se nalazi 12 nijansi, idealno kombiniranih jedne s drugom – potrebno je samo da četkicom smjelo pomiješate mat sa sjajnim, svilenkaste sa satenskim ili sjajnim finišem.

Ali ovo nije dosadna paleta sa samo prirodnim nijansama – to je make up s karakterom. Važan detalj je i to da je nekoliko nijansi predstavljeno u većim odjeljcima. To je zato što su se klijenti žalili da se omiljene nijanse iz palete obično potroše brže. Osnovne nijanse su zastupljene u velikom formatu: boja slonovače, metalik siva, topla terakota i mat bež.

.

 

.

Shema boja je odabrana na takav način da je ova paleta zaista univerzalna. Nijanse odgovaraju bilo kojoj vrsti izgleda, bilo kojem tonu kože i bilo kojoj boji očiju. Bogatstvo tekstura i efekata vam omogućava da uštedite prostor u kozmetičkoj torbi: sada i šminka za večernji i za uredski dan može da se uradi jednim alatom. Zar to nije sjajno!?

.

.

#TIP Ukoliko imate „dug dan“ usvojite nekoliko trikova kako bi vaša šminka trajala svo vrijeme. Prije nanošenja sjenila, koristite specijalni primer, a nakon toga sprej za popravku šminke. Ovo će popraviti pigmente na koži i neće im dozvoliti da izblijede. Isti sprej se može koristiti za stvaranje wet efekta: navlažite četkicu i tek onda nanesite sjenila.

M. M.