U Zagrebu promovirana knjiga “Jesi tu?” naše kolumnistice Jelene Rozić

U vedru i toplu zagrebačku subotnju večer 11.3. održala se književna večer Jelene Rozić, autorice knjige “Jesi tu?” i bloga Ogledalo duše. Hub Cooltura Pub bilo je mjesto događaja, a u predivnom ambijentu s vatrom, knjigama, tablicama tramvaja i starih pločica s adresama tražilo se mjesto više. Jelena je čitala tekstove iz svoje knjige, ali i s Ogledala duše, svojoj zagrebačkoj publici po prvi put.

U publici se našlo Jeleninih bliskih ljudi, poznanika s faksa i iz Mostara, ali i potpuno nepoznatih ljudi koji su doputovali iz okolnih gradova kako bi bili dio večeri. Pod prigušenim svjetlima i samo staklom udaljeni od ulice, večer su dodatno uljepšali glazbenici iz tria False Ettoues modernim hitovima u romantičnom aranžmanu. Uz čašu vina i pucketanje kamina čitalo se o Zagrebu, ljubavi, daljini, rastancima i povezanosti s ljudima. Jelena je još jednom naglasila kako se u gradove zaljubljuje kao u ljude i večer je završila svojim tekstom u kojem prekida vezu sa Zagrebom zbog povratka svom Mostaru. ♥

.

.

Ovo je bilo Jelenino drugo predstavljanje čitateljstvu nakon objavljivanja knjige u svibnju prošle godine, a sigurno neće biti i posljednje. Otkrila nam je kako ćemo je u Mostaru imati priliku čuti već sutra, 14.3. u kafiću Kosača u nešto drukčijem aranžmanu pod organizacijskim vodstvom Sveučilišnog zbora u Mostaru te u travnju na danima Mostarskog sajma. Njezin rad i dalje pratite na našem portalu, u kolumni Ispred Ogledala, te na Ogledalu duše.

U nastavku pogledajte kako je bilo u Zagrebu.

.

M. Z.M.