39. Interliber u Zagrebu od 08. do 13. 11.

Od 08. do 13. studenog u Zagrebu će se održati 39. Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila.  Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavit će na Zagrebačkom velesajmu bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja.

I ove godine ljubitelje knjige dočekati će puni paviljoni 5 i 6, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. Na ovogodišnjem Interliberu predstaviti će se poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Najavljujemo dvije nacionalne izložbe: Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

.

interliber_2016_hr

.

Pekinški sajam organizira predstavljanje jedne nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije i budizma te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva. Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo prezentiraju srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika.

Bogat prateći sadržaj sajma kao što su promocije, druženja s autorima, dodjele nagrada, glazbeni programi, radionice, Znanstveni kvart i dr. održavat će se ove godine na čak tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u paviljonu 6 te na galeriji paviljona 5. Edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji s Zagrebačkim velesajmom, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba.

I ove godine, ulaz na Interliber biti će besplatan za sve posjetitelje!

M. Z.M.