Bojan Stojčić izlaže u umjetničkoj galeriji Duplex100m2

Post By RelatedRelated Post

Mladi umjetnik Bojan Stojčić svoje će radove prvi put izložiti u umjetničkoj galeriji Duple x 100 m2 u Sarajevu. Izložba radova nosi naziv “Akobogda”.

Rad Bojana Stojčića prvenstveno se veže na intervencije u javnom prostoru (kako fizičkom, tako i virtualnom). Ove intervencije su tekstualne i gotovo uvijek iskazuju intimna promišljanja i ideje umjetnika. Smješteni u određene prostore ili na objekte koji čine umjetnikovu svakidašnjicu, radovi nose poruku koja je isprovocirana kako prostorom i vremenom, tako i umjetnikovim položajem unutar tih okvira. Neki radovi (realizirani unutar javnih institucija) politički su i socijalno angažovani, te koriste samu simboliku prostora kao nosioca metafore.

Radovi realizirani u studiju su slike bazirane na riječima, ‘oslobođene’ likovnih manifestacija, odnosno crteži koji uključuje različite narative. Izložba će predstaviti znatan broj radova uključujući fotografije, instalacije, kao slike i crteže.

Uz ostale nagrade i priznanja, Bojan Stojčić je finalista nagrade Zvono za najboljeg mladog umjetnika/umjetnicu (2014), kao I dobitnik Nagrade za klasični crtež na Nacionalnom Analu crteža (2014). Njegovi radovi nalaze se u kolekciji Deutche Telecom, Digital Art Collection, kao I u privatnim kolekcijama u Austriji I Francuskoj.

160

G. P.