“Kauboji” U Dubrovniku gostuju 3 dana zaredom

Post By RelatedRelated Post

Komedija “Kauboji” autora i redatelja Saše Anočića odigrat će se povodom Međunarodnog Dana smijeha 2016. Nagrađivana predstava Teatra Exit gostuje u Dubrovniku 10., 11. i 12.  siječnja u organizaciji Kazališta Marina Držića i Soundset Raguse.

Premijerno je izvedena 6. ožujka 2008. i doživjela je mnogo gostovanja po Hrvatskoj. Danas je to najpoznatija predstava Teatra Exit.  Prema riječima umjetničkog ravnatelja Teatra Exit predstava se radila oko pola godine i bila je ogroman projekt jer je riječ o drami s elementima mjuzikla. Osam „gubitnika“ radi predstavu o kaubojima, a zadnji dio je upravo predstava na kojoj su oni radili. Kauboji su postali apsolutni megahit i nakon toga su osvojili gotovo sve nagrade koje su mogli osvojiti.

Inače, protekla godina za Teatar Exit bila je veoma uspješna. Uz nove naslove koje su pripremili za publiku mogu se pohvaliti okruglim izvedbama kultnih predstava. 

Kauboje utjelovljuju Živko Anočić, Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat. Predstava je na programu u Kazalištu Marina Držića 10., 11. i 12. siječnja 2016. s početkom u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti na blagajni KMD-a.

M. M.